menu
Steylaerts Logo
Blog Binnenkijker: Impulse - industrieel badkamerdesign met crepi glas en zwarte accenten

Binnenkijker: Impulse - industrieel badkamerdesign met crepi glas en zwarte accenten

Inspiratie

"Dit project draait helemaal om contrast en subtiliteit." Sara is als showroomdesigner verantwoordelijk voor het ontwerp van vele badkamers en neemt ons graag mee achter de schermen van deze industriële eyecatcher. "Het douchescherm met crepi glas steelt echt de show. Dat glas heeft een lichte textuur, wat helpt om een ruimte een zachte en mysterieuze touch te geven. De industriële uitstraling komt er vooral door de zwarte smeedijzeren omkadering."

ST - Impuls breed 2.png

Een mooi contrast met de zachte wandtegels

Die zwarte accenten komen ook op andere plekkensubtiel terug. “Kijk, het ervan zorgt voor een mooi contrast met de lichtere tinten van de wandtegels. Daarnaast is er ook die zachte accenttegel in de douche, net achter het douchescherm. Een speels detail dat niet te overheersend is, maar wel genoeg opvalt om een extra dimensie aan de ruimte toe te voegen.”

Dit project draait helemaal om contrast en subtiliteit.

sarapng-1000-vierkant.jpg

Sara

Showroomdesigner Steylaerts

Met een spiegel die de ruimte opent

Ook de doorlopende spiegel boven het badmeubel, valt op. “Weet je, spiegels zijn dé truc om een badkamer groter te doen lijken. Door één lange, doorlopende spiegel te plaatsen, wordt de hele ruimte als het ware opengebroken. Het geeft een gevoel van ruimte en licht, wat perfect samengaat met de marmerlook van de tegels.”


Steylaerts-fase-1-Lier-22-web.jpg

Vloeren in marmerlook met een rustig patroon

Op de vloer is de grijze marmertegel van de wanden doorgetrokken. “We hebben hier gekozen voor een iets drukkere variant om toch een beetje drama toe te voegen,” glimlacht Sara. “Het mooie is dat alle tegels in een recht verband zijn geplaatst. Dat zorgt voor een strakke look die de hoogte van de ruimte extra benadrukt.” Let ook op het subtiele detail dat de voegen van de vloer- en wandtegels niet doorlopen. “Dat geeft een speelse twist aan het geheel zonder de harmonie te verstoren.”

st-impuls-lang-4.png
st-impuls-lang-3.png

Een vleugje groen als finishing touch

Sara loopt nog even terug naar het douchescherm. “Nog even een woordje over dat kleine vleugje groen: planten kunnen echt de sfeer bepalen in een badkamer. Dus hier hebben we toch gekozen voor een subtiele touch of green om het geheel helemaal af te maken. Het brengt een frisse energie in deze stijlvolle, industriële ruimte. Toch?”

ST - Impuls lang.png

Ook op zoek naar een badkamer die perfect de balans tussen stoer en verfijnd weet te vinden? Maak een afspraak en onze badkamerexperts maken graag een ontwerp op maat helemaal volgens uw smaak en budget.

Meer binnenkijkers

Op zoek naar meer inspiratie voor uw nieuwe badkamer? Kijk binnen in enkele andere mooie projecten die we mochten realiseren:

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze badkamerexperts en kom langs. 

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00